Mivel Foglalkozunk!

Mivel foglalkozunk:

- Képzés
- Szervezés
- Fotózás


Képzéshez:
Mivel kis csapatunk nem önálló hivatalos szervezet, ezért az elméleti és gyakorlati képzéseket, a hatósági vizsgákra való felkészítéseket, adminisztrációs és műszaki teendőket a

CAVOK Aviation Training Kft HU.ATO.0053.,,

Pipistrel Hungary Kft. HU.N. FTO.0071.,,

Aeroklub Hajdúszoboszló H/RF/022.,

szervezetek “égisze” alatt, hozzájuk betagozódva végezzük.

Vitorlázó pilóta
alap GPL, GR,
párosvontató
műszerrepülő /felhőrepüléshez/
oktató képzés FI(GL)

TMG pilóta
alap TMG
oktató képzés FI(A) TRI

ULA2 pilóta /botkormányos ultralight/
alap ULPL, ULR,
oktató képzés FI(UL)

Motoros pilóta
alap PPL/A, SEP, NVFR(A)
vontató TOWING RATING, TOWING off GND
oktató képzés FI(A), CRI(A) /SE

Szervezéshez:

    Szervezünk egy vagy többnapos hazai és nemzetközi túrarepüléseket - országhatáron belül és kívül - magyarországi és külföldi barátaink számára.
Tudvalévő, hogy legtöbb pilótaember szeret repülni, de csak nagyon kevés tud/akar szervezni, a szervezési feladatokban részt venni.
De valakinek/valakiknek ezt is fel kell vállalni.
Ezt tesszük mi.
Lehetőséget keresünk, célállomásokat kutatunk fel, tárgyalásokat folytatatunk, egyeztetünk, szálláslehetőségeket keresünk, programokat készítünk a túrákhoz.
Elkészítjük a túra útvonal szakaszainak navigációs anyagait, melyet minden résztvevő gép fedélzetére biztosítunk.
Begyűjtjük a szükséges meteorológiai, légtér használhatósági adatokat.
Leadjuk a repülési terveket, és az útvonal alatt, általában mi végezzük a rádióforgalmazást is.
Minden túránkat megelőzően „nagy briefinget”, és minden túraszakasz előtt „etap briefinget” tartunk a résztvevő pilótáknak.
Gondoskodunk a hozzánk ellátogató, főleg külföldi vendégeink itt tartózkodásának megkönnyítésén, /programot ajánlunk, vendégül látjuk őket, szállást biztosítunk, akár saját gépkocsinkat ajánljuk fel a helyi közlekedésre.
Gyakran bográcsozunk, igyekszünk lehetőségeinkhez mérten, jó házigazda lenni. Rendszerint vissza is kapjuk mindezt, minden baráti társaságtól, amikor mi megyünk hozzájuk.
Önzetlen segítséget kínálunk minden olyan debreceni, vagy megyei rendezvényhez, ahol a repülési tevékenységgel az adott esemény színvonalának emelését jelenthetjük.
Kiemelten igaz ez a debreceni és a hajdúszoboszlói repülőtér rendezvényeihez.
Fontos dolognak tartjuk a régi, vagy visszavonult pilótákkal való kapcsolattartást, minden rendezvényüket igyekszünk támogatni, találkozóikon megjelenni.
Ha közülük bárki - és itt nem csak a régiónk szeniorjaira gondolunk - kilátogat a repülőtérre, mindenkor számíthat egy rövid „ingyen” repülésre.
Valljuk azt, ez kijár Nekik.
Szervezzük folyamatosan a tagságunk szakmai felkészültségét fejlesztő konzultációkat, az elméleti és gyakorlati oktatást.Fotózáshoz:

     Fotós csapatunk igyekszik igen jó minőségű kép és videó anyaggal megörökíteni az eseményeket, azokat rendszeresen eljuttatják a résztvevőknek, és a regisztrált baráti körnek.
Beszámolót írnak a túrákról, köszönő leveleket küldenek a túra során bennünket vendégül látóknak.
Gyakran a híradások részére is készítenek írott vagy képi anyagot, akár a szervezendő, akár a már befejezett túráinkról, eseményekről.
A szervezésekről, majd a véglegesített túra programokról időben, személyre szólóan értesítik az összes beregisztrált barátunkat, a baráti klubokat és természetesen mindenkit, aki érdeklődik.